Edwin van Erp
maandag 03 jun 2019

De partners van de TVM Awards: Continental

De TVM Awards zijn onder andere bedoeld om meer bewustwording te creëren voor veilig rijgedrag, vooral omdat verkeersveiligheid ons allemaal aangaat. En zonder toegewijde partners zou dat niet mogelijk zijn. Daarom willen we ze via een Q&A graag voorstellen. Stuk voor stuk zijn het gerenommeerde ondernemingen of organisaties die verkeersveiligheid hoog in het vaandel hebben. 

In deze ronde komt Continental aan bod. Edwin van Erp, sinds 2013 division-manager bij de bandenproducent, vertelt over het belang van verkeersveiligheid en hoe Continental daaraan bijdraagt.

Kun je kort even wat over het bedrijf vertellen? 
Continental ontwikkelt baanbrekende technologieën en diensten voor mobiliteit van mensen en goederen. Het in 1871 opgerichte technologiebedrijf biedt veilige, efficiënte, intelligente, duurzame en betaalbare oplossingen voor voertuigen, machines, verkeer en vervoer. In 2017 genereerde Continental een omzet van € 44 miljard en zijn er ruim 235.000 mensen in dienst in 61 landen.

De Bandendivisie beschikt over 24 productie- en ontwikkelingsvestigingen wereldwijd. Als een van de meest toonaangevende bandenfabrikanten met ongeveer 54.000 werknemers, realiseerde de bandendivisie in 2017 een omzet van € 11,3 miljard. Continental behoort tot de technologische leiders op het gebied van bandenproductie en biedt een breed productassortiment aan voor personenauto's, bedrijfsvoertuigen en tweewielers. De constante investeringen in onderzoek en ontwikkeling leveren een  bijdrage aan een economisch verantwoorde en ecologisch doelmatige mobiliteit.

Hoe belangrijk is veiligheid voor jullie en waarom?
Continental draagt als firma veiligheid zeer hoog in het vaandel en op het gebied van bedrijfswagens hebben wij reeds heel wat technologieën ontwikkeld die bijdragen tot een veiligere verkeersveiligheid. De visie van Continental is dat innoverende technologieën mobiliteit zonder ongevallen mogelijk zullen maken, in alle landen van de wereld. 

Hoe komt het aspect veiligheid terug in jullie bedrijfsvisie?
In alles waar we mee bezig zijn, en producten die we ontwikkelen, speelt veiligheid een vitale rol. We hanteren de Vision Zero: een toekomst zonder ongevallen.

Waarom doet Continental mee aan de TVM Awards?
De uitgangspunten van het NK Veiligste Chauffeur sluiten naadloos aan bij onze bedrijfsvisie en aanbod van producten, diensten én oplossingen.

Wanneer is voor jullie deelname aan de TVM Awards succesvol?
Als we middels onze deelname het bewustzijn van veiligheid bij de chauffeurs in Nederland verder hebben kunnen verhogen.

Hoe onderscheiden jullie je ten opzichte andere partijen in de markt als het op veiligheid aankomt?
Veiligheid is altijd ons eerste uitgangspunt bij de ontwikkeling van nieuwe producten en oplossingen. Als automotive supplier kunnen we een nog grotere bijdrage leveren aan verkeersveiligheid. 

Hoe groot is de noodzaak om veilig rijgedrag te promoten? 
Veiligheid boven alles!