7 mei 2024: Aanmelden voor het NK Veiligste Chauffeur 2024 kan vanaf 7 mei Volg TVM awards

Remco Kompier wint TVM Award Ridder 2021

Remco Kompier (41) uit Nieuwegein heeft de TVM Award Ridder 2021 gewonnen. De vrachtwagenchauffeur, werkzaam voor transportbedrijf Van der Wal, viel deze eer ten beurt vanwege een heldhaftige actie die hij in maart dit jaar op de A28 ter hoogte van Nijkerk verrichtte. 

Kompier zag op de bewuste dag in maart vanuit zijn cabine twee auto’s op elkaar botsen. Eén van de auto’s kwam in een naastgelegen sloot terecht. Kompier reageerde razendsnel. Hij bedacht zich geen moment en sprong het koude water in om de twee mensen in de auto te redden. De vrouw kon op eigen kracht uit de auto klimmen. Hij haalde de man die vastzat in de auto met een uiterste krachtinspanning uit het water. 

Vanwege deze reddingsactie werd Kompier door meerdere mensen genomineerd voor de TVM Award Ridder 2021. Deze prijs is bestemd voor een vrachtwagenchauffeur (m/v) die iets bijzonders heeft gepresteerd op het gebied van verkeersveiligheid. De jury voor Ridder 2021 bestaat uit vijf collega-beroepschauffeurs, die zich als ambassadeurs aan de TVM Awards hebben verbonden. Johannes Ritsma, winnaar van het NK Veiligste Chauffeur 2018, is de juryvoorzitter. Kompier ontvangt tijdens de finaledag van de TVM Awards op zaterdag 25 september op het TT Circuit in Assen de bronzen TVM Award uit handen van Hélène Hendriks in haar rol als ambassadrice van de TVM Awards.

Remco Kompier is uiterst verguld met de TVM Award Ridder 2021. “Ik heb gedaan wat ik dacht dat goed was”, aldus Kompier, die tegelijkertijd een oproep doet aan al zijn chauffeurscollega’s. “Wij, chauffeurs, werken constant in riskant gebied, waar ongelukken plaatsvinden. Wees alert op elk moment. Wij kunnen het verschil maken, al is het alleen maar door snel de hulpdiensten in te schakelen.”

Juryvoorzitter Johannes Ritsma: “Remco heeft met gevaar voor zijn eigen veiligheid iemand uit de auto gehaald. Ondanks dat hij bekend was met dit risico, deed hij het toch. In mijn beleving ben je dan echt een held.”

Meer artikelen

Meer nieuws

De TVM Awards worden mede mogelijk gemaakt door